Noordelijke Maansknoop in Maagd


Noordelijke Maansknoop in Maagd
en Noordelijke Maansknoop in het 6de huis

OVERZICHT

Te ontwikkelen eigenschappen

Aan deze gebieden werken kan verborgen vermogens en talenten helpen ontdekken.

• Participatie
• Orde in de chaos brengen
• Routines instellen
• Zich op het hier en nu concentreren
• Handelen vanuit gevoelens van medeleven
• Dienstbaar zijn aan anderen
• Analyseren en categoriseren
• Zelfvertrouwen opbouwen door ervaring
• Matiging
• Risico’s nemen ondanks angsten
• Details opmerken en waarderen

Neigingen om achter te laten

Werken aan het verminderen van de invloed van deze neigingen kan het leven gemakkelijker en plezieriger helpen maken.

• Een slachtoffer zijn (of een slachtofferbewustzijn hebben)
• Verwarring en desoriëntatie                                                                              
• Vermijding van planning
• Escapisme/verslavingsneiging (drugs, alcohol, excessief slapen, dagdromen)          
• Extremisme
• Overgevoeligheid
• Zelftwijfel
• Gevoelens van ontoereikendheid                                                                          
• Terugtrekking
• Vaagheid (zich niet willen binden) /inactiviteit
• Het opgeven

ACHILLESHIEL/TE VERMIJDEN VALKUIL/CRUX

De achilleshiel van mensen met de Noordelijke Maansknoop in Maagd is hun slachtofferbewustzijn (‘Als ik niet constant medelevende aandacht en begrip van anderen krijg, zal er iemand van mij profiteren’). Maar het is een bodemloze put: anderen kunnen hen nooit voldoende geruststellen opdat ze hun innerlijke gevoel van hulpeloosheid en paranoia overwinnen. Uitsluitend wanneer ze zich naar binnen keren, kunnen ze ontdekken welke uiterlijke structuren ze dienen te scheppen om zichzelf kracht en doel te geven.
De valkuil die ze dienen te vermijden, is een oneindig zoeken naar een redder of mentor, op wie ze blind kunnen varen en aan wie ze zich kunnen overgeven (‘Als ik me maar voldoende kan overgeven, zal God orde op zaken stellen’). De leerschool van het leven heeft ze echter laten zien dat innerlijke overgave de uiterlijke wereld nog niet ordentelijk en productief maakt. De enige manier waarop ze hun doelen kunnen bereiken, is door hun leven te organiseren op de manier zoals zij het zelf nodig hebben, zodat ze zich veilig en sterk voelen.
De crux is dat ze nooit voldoende vertrouwen in zichzelf bezitten om zich in de wereld te begeven en iets productiefs te doen. Op een bepaald moment moeten ze er doodgewoon mee beginnen in het leven te participeren. De ironie wil dat wanneer ze beginnen te participeren en leren wat tot succesvolle resultaten leidt, ze het vertrouwen zullen verwerven waarnaar ze op zoek zijn.

WAT DEZE MENSEN ECHT WILLEN

Wat Noordelijke Maansknopen in Maagd echt willen, is zichzelf verliezen in de geborgenheid van hun eigen persoonlijke verbinding met het Universum. Ze willen zichzelf laten ‘oplossen’ in iets groter dan zijzelf, dat hen steunt en ze een verruimd identiteitsbesef geeft. Noordelijke Maansknopen in Maagd hebben een onverzadigbare behoefte aan het ervaren van vrede en één-zijn. Maar om dit doel succesvol te bereiken, moeten ze zich in de wereld begeven en dienstbaar zijn aan anderen. Als ze hun aandacht van hun eigen angsten weghalen en zich in plaats daarvan concentreren op het hier en nu, zullen ze gemakkelijk inzien hoe ze de orde in chaotische situaties kunnen herstellen.

Noordelijke Maansknopen in Maagd zijn voortreffelijke artsen, tandartsen, verpleegsters of verpleegkundige hulpen, omdat ze in dergelijke beroepen de kans hebben om hun genezende energie aan te wenden terwijl ze op praktische manieren dienstbaar zijn. Psycholoog, genezer, diëtiste, accountant, organisator en ambachtsman/vrouw zijn eveneens goede beroepskeuzen. Ze genieten in dit soort werk ‘goed karma’ en kunnen uitstekend opschieten met collega’s en werknemers. Ze kunnen in een uur een taak voltooien waar anderen misschien vijf uur over doen. In plaats van voor een uurloon te werken, zijn ze beter af in situaties waarin het ‘klaren van de klus’ gehonoreerd wordt.
Een andere reden waarom de zorg- en (para)medische beroepen prima keuzen zijn, is dat dit soort werk zich rechtstreeks met de lichamelijke details van het leven bezighoudt. Op terreinen waarop succes in hoge mate afhangt van aandacht voor de details, zijn Noordelijke Maansknopen in Maagd gedwongen in het heden te blijven. Het proces van het scheppen van orde in lichamelijk/materieel opzicht verlicht hun psychologische stress.
Noordelijke Maansknopen in Maagd bezitten daarnaast compassie en het vermogen om zich bewust te blijven van het grotere beeld. Van dit uit vorige levens meegenomen spirituele bewustzijn kunnen ze groot profijt trekken als ze actief participeren in het bewerkstelligen van tastbare resultaten. Beroepen die het bereiken van spiritueel bewustzijn en vergiffenis tot doel hebben, zullen nochtans veelal juist de aarding ondermijnen die ze zo hard nodig hebben om zich sterk en compleet te voelen.

HELENDE AFFIRMATIES VOOR NOORDELIJKE
MAANSKNOPEN IN MAAGD
• ‘Ik ben de enige die orde in deze situatie kan scheppen, dus ik zou het net zo goed kunnen doen.’
• ‘Dit is geen slachtofferleven.’
• ‘Wanneer ik me afzijdig houd, verlies ik; wanneer ik participeer in het bewerkstelligen van positieve resultaten, win ik.’
• ‘Wanneer ik me geconcentreerd toewijd en een plan heb, ontsluit het Universum de weg naar succes.’

PERSOONLIIJKHEID
VORIGE LEVENS

Noordelijke Maansknopen in Maagd bezitten een aangeboren besef van de spirituele dimensie van het leven en zijn afgestemd op de hogere, lieflijker aspecten van hun eigen wezen. Ze zijn buitengewoon sensitief en snel gekwetst en vermijden zorgvuldig om wie dan ook pijn te doen. Sterker nog, soms zijn ze zich zelfs bewuster van — en meer begaan met — andermans leed dan de betrokkenen zelf.

Oplossing van het ego

Noordelijke Maansknopen in Maagd hebben een geschiedenis van vele levens waarin hun ego ‘opgelost’ was — bijvoorbeeld door meditatie en spirituele zoek- tochten; drug- en/of alcoholmisbruik; gevangenschap en tijd voor reflectie in een klooster, gevangenis of inrichting; of doordat ze zichzelf ‘verloren’ in muziek, poëzie of kunst. Ongeacht waardoor de oplossing plaatsvond, worden ze in dit leven geconfronteerd met de gevolgen daarvan. Als de oplossing van hun ego een gevolg is geweest van een spirituele oriëntatie, zullen ze in dit leven totaal in verwarring verkeren totdat ze een spiritueel pad vinden waarvan de principes aansluiten bij die in vorige incarnaties. Als de oplossing plaats heeft gevonden als gevolg van het gebruik van drugs of alcohol, zullen ze in dit leven met verslaving tendensen kampen, die opnieuw problematisch zouden kunnen zijn en mogelijk overwonnen dienen te worden vanuit een spiritueel perspectief (zoals het 1 2stappenprogramma van Alcoholic Anonymous) . Talenten op het vlak van poëzie, muziek en kunst kunnen ook nu nog steeds een route naar hogere, ‘verheffende’ emotionele toestanden zijn.
Deze mensen hebben talloze etherische ervaringen en incarnaties gehad waarin ze hun eigen identiteit hebben prijsgegeven teneinde te versmelten met een hogere energie. Maar ze hebben dat proces inmiddels voltooid. Zich in dit leven opnieuw laten oplossen is contraproductief. Ze hebben zich al totaal laten absorberen door hun visioen. In dit leven is het hun bestemming om hun visioen in de stoffelijke wereld te manifesteren.

Nederigheid
Tijdens ervaringen in vorige levens hebben Noordelijke Maansknopen in Maagd zichzelf gezuiverd door vraagtekens te zetten bij hun motieven en zich er bewust van te zijn wanneer ze tekort schoten in deugdzaamheid. Gaandeweg hebben ze daardoor een geweldige hoeveelheid inzicht verworven, dankzij welk ze zich nu niet veroordelend tegenover anderen kunnen opstellen. In dit leven wanen ze zich in geen enkele opzicht ‘superieur’ — hun introspectie heeft in waarachtige nederigheid geresulteerd.

Doordat ze zovele levens achter de rug hebben waarin ze het slachtoffer zijn geweest, neigen ze er nu toe liet te snel op te geven. Ze hebben verschrikkelijk
veel moeite met confrontaties, competitie en onverschillig welke sterke reactie waarop ze stuiten. Met hun uiterst sensitieve psyche kan het leven deze mensen
hard lijken. Over het algemeen geloven ze niet gelukkiger te zullen worden met meer ‘goed’. En aangezien het verwerven van materiële zaken niet hun levens- motivatie is, zijn ze geneigd om het simpelweg op te geven zodra de wereld zich maar lijkt te verzetten tegen hun participatiepogingen.
Als gevolg van vorige levens waarin er van hen geprofiteerd is, is het niet ongebruikelijk dat ze, wanneer ze iets creatiefs voortbrengen, tot de ontdekking komen dat ze toegelaten hebben dat het openbaar verspreid is zonder enige compensatie of dat iemand anders zowel de eer als het geld ervoor opgestreken heeft. En vaak kan het ze zelfs niet eens wat schelen. Tenslotte heeft het werk de dienst vervuld waarvoor het bedoeld was. Tijdens kloosterervaringen in vorige levens kunnen ze bovendien een gelofte van armoede hebben afgelegd, waardoor ze zich in deze incarnatie onbehaaglijk voelen met het accumuleren van rijkdom. Onderbewust kunnen ze menen dat het verdienen van geld iets ‘onzuivers’ heeft. Ze moeten gaan inzien dat geld een bijproduct van dienstbaarheid is een graadmeter voor het nut van hun participatie.

Noordelijke Maansknopen in Maagd zijn oprecht begaan en willen helpen waar ze maar kunnen. In dit leven moeten ze gaan inzien dat ze zich in een betere positie bevinden om op een grotere schaal te helpen, als ze eerst voor een solide materiële basis voor zichzelf zorgen en sterk in het leven in de buitenwereld staan. Toelaten opnieuw een ‘slachtoffer’ te zijn werkt niet voor hen in dit leven; zich tegen deze tendentie verzetten is nu de hogere weg voor hen.

VERSNIPPERING CONTRA CONCENTRATIE

Vele levens hebben Noordelijke Maansknopen in Maagd buiten de maatschappij geleefd. Ze zijn niet gewend om in de wereld te staan. Stel je eens voor hoe het is om incarnatie na incarnatie door te brengen in een klooster, waar de gong het tijdstip voor opstaan, mediteren, bidden, werken, eten en slapen aankondigt — en iemand anders slaat erop! Het kloosterleven zit zo in elkaar opdat de deelnemers zich bewust kunnen worden van tijdeloosheid, vormloosheid en de stroom die ten grondslag ligt aan de aardse details van het leven. Terwijl dit uitstekende diensten verricht in een kloosteromgeving, moeten Noordelijke Maansknopen in Maagd nu in de wereld leren leven.
Ze moeten leren routines voor zichzelf op te stellen — om zelf op hun eigen gong te slaan. Omdat ze gewend zijn dat iemand anders hun tijd organiseert, kunnen ze bijvoorbeeld grote moeite hebben met punctueel te zijn. Wanneer ze de zelfdiscipline opbrengen om te leven volgens de regels die de maatschappij structuur geven, verwerven ze nochtans geweldige kracht en het zelfvertrouwen dat ze nodig hebben om in de wereld te functioneren. Het is derhalve belangrijk dat ze de leiding over zichzelf nemen en ervoor zorgen dat ze op tijd zijn voor hun alpraak. Structuur verleent hun leven de orde en stabiliteit waardoor ze zich geborgen en gesteund voelen.
Ten gevolge van hun leven in afzondering in vorige incarnaties weten ze hoe ze zichzelf kunnen vermaken met hun geestesvermogens en verbeelding. Maar wat in het verleden gewerkt heeft, is feitelijk een struikelblok in dit leven, waarin het er voor hen op aankomt positieve, praktische tastbare resultaten voort te brengen in de materiële wereld. Alle vormen van escapisme zijn bij gevolg contraproductief voor hen. Dagdromen, drugs, alcohol, te veel eenzame afzondering, excessief slapen — iedere vorm van terugtrekking uit het leven ondermijnt hun zelfvertrouwen.
Daarmee is uiteraard geenszins gezegd dat ze zich niet af en toe zouden m,ogen vermaken (ontspannen en een ‘adempauze’ inlassen in de omgang met de praktische details van het leven) maar ze moeten ertegen waken zich dermate te laten gaan in ontsnappingswegen dat ze er verslaafd aan raken.

Verbeelding, dagdromen, fantasie

Noordelijke Maansknopen in Maagd zijn zich scherp bewust van de buitenzintuiglijke en/of fantastische sferen uit hun vorige levens. Als deze talenten nu niet op de juiste wijze gekanaliseerd worden, kunnen ze een zwakte gaan vormen die in paranoia, ongerustheid en angst uitmondt. Werken ze daarentegen aan het bereiken van een doel, dan kunnen ze hun mystieke talenten benutten als instrumenten voor het effectief klaren van de klus. Als ze voor hun creatieve verbeelding een brandpunt buiten zichzelf hebben — een dienst die ze aan anderen kunnen leveren — kunnen hun visionaire vermogens een geweldig waardevol en krachtig hulpmiddel zijn.
In plaats van hun creatieve verbeelding naar binnen te keren in ongericht zelf- onderzoek, zouden ze ervoor moeten zorgen dat hun fantasie naar buiten gericht blijft doordat ze anderen dienstbaar zijn en tastbare resultaten boeken. Ze moeten het zware werk verzetten dat onontbeerlijk is voor het realiseren van hun visioenen — onderzoek doen, het project op poten zetten en leiden en er vervolgens op toezien dat het werk verspreid wordt. De klus klaren is in dit leven gemakkelijk en vreugdevol — zodra ze eenmaal hun doel bepaald hebben.
Wat ze dienen te vermijden, is de tendens om zich over te geven aan gedag- droom en gefantaseer. In hun gedagdroom bereiken ze gemakkelijk een delicate, etherische bewustzijntoestand — haast alsof ze een ‘bliss drug’ geslikt hebben en in de zevende hemel vertoeven. Deze gelukzalige toestand schaadt nochtans hun vermogen om in de materiële wereld te functioneren.
Als ze zich niet gelukkig voelen met hun situatie, neigen ze ernaar, in plaats van te werken aan het veranderen ervan, langs de weg van hun fantasie te ontsnappen naar hun eigen wereld. Mits ze het binnen de perken houden, kan hun gefantaseer ze feitelijk een beter idee geven van wat ze nu precies willen.

Dit is een deel van de beschrijving uit het boek van Jan Spiller - Astrologie voor de ziel.